Berghorst Bos Wijnen

Nieuws

24-4-17 Masterclass Asperges & Wijn

 

Masterclass Asperges & Wijn 24-4-17.

4x per jaar organiseren wij een masterclass op locatie in combinatie met wijn. Kom meer te weten over het seizoensproduct, welke wijnen schenk je erbij en welke inspiraties neem je mee naar jouw horecabedrijf?

Gisteren werden wij ontvangen door Gerrit Slaghekke van Slaghekke Asperges te Bentelo. Tijdens een introductiefilm werd ons duidelijk hoe aspergeplanten worden gezaaid, hoe (en waarom) ze onder de grond groeien, waarom er zwart plastic over de aspergevelden liggen en wat het verschil is tussen witte, groene en paarse asperges.  Na een rondleiding in het bedrijf en uitleg hoe het sorteren en schillen in zijn werk gaat gingen we naar de velden en konden we zelf aan de slag. Dat bleek nog niet zo makkelijk om een asperge goed af te steken!

Interessant om te horen en zien hoe het familiebedrijf in het hoogseizoen april-juni hard werkt om hun winkel en de horecabedrijven te voorzien van het witte goud met A en AA kwaliteit.


Na het ‘harde werken’ wachtten Chefkok Wilco Antvelink van restaurant The Eagle/De Twentsche Golfclub en gastheer Jan Braakhuis ons met tongstrelende aspergegerechten op, zoals een vegetarisch gerechtje met groene asperges (met pittige bite!); risotto met asperges, parmezaan, Corvina vis én vanille-olijfolie; of met heerlijke ham, appel en eendenlever…..

Tja… en wat drink je dan bij de verschillende gerechtjes die qua smaak zo uiteenlopen? Tijdens onze masterclass lieten we de deelnemers verschillende wijn-spijs combinaties proeven. Juist ook met wijnen die er wellicht niet zo goed bij passen. Waarom gaat een wijn bij het ene gerecht heel goed en waarom  gaat deze bij het andere gerecht er overheen of wordt de smaak ‘stalig’? Een goed leermoment  en weer een ervaring rijker!


Ook een keer een masterclass bijwonen? Hou onze Facebookpagina in de gaten voor onze komende masterclasses Zomerkoninkjes, Black Angus en Wild. 

Terug »