Berghorst Bos Wijnen

Nieuws

Allergenen

 Heeft uw gast vragen over allergenen in de wijn?
       

Allergenen zijn eiwitten die allergische reacties kunnen veroorzaken. De Europese Unie heeft bepaald dat de 14 meest voorkomende voedselallergenen op het etiket vermeld moeten worden: melk, glutenbevattende granen, vis, sulfiet, ei, pinda en noten, lupine, mosterd, selderij, schaal- en weekdieren, soja en sesam.

ALLERGENEN MELK, EI EN SULFIET IN WIJN
Bij wijnen kan het voorkomen dat er residuen zijn achergebleven van ei-, of melkprodukten, omdat de wijn hiermee gefilterd kan zijn. Indien dit het geval is staat dit vermeld op het etiket vanaf oogstjaar 2012.
Een wijn bevat altijd het allergeen sulfiet, omdat dit van nature in de druiven zit. Tevens wordt sulfiet in beperkte hoeveelheden toegevoegd bij de wijnproductie om fermentatie en oxidatie tegen te houden. Vermelding op het etiket bij > 10 mg/l.
Tevens staan alle allergenen per wijn vermeld op de wijnpagina op onze website, zodat u uw gast altijd goed kunt informeren. 

De wijn PURO, van onze biologische wijnproducent FATTORIA LAVACCHIO uit Toscane, heeft geen sulfiet toevoeging (alsmede geen houtrijping en gisttoevoeging); is dus sulfiet-arm en gemaakt van 100% PUUR Sangiovese! Sappig en fruitig met tonen van kersen en wilde bessen. Vol en elegant.  

 

Terug »