Berghorst Bos Wijnen

Nieuws

Nieuw in de wijnkelder: de prosecco’s van Bedin

 

Aan de voet van de heuvels ‘Colli Asolani ’ -die het middeleeuwse stadje Asolo omringen-   ligt de wijnmakerij van de familie Bedin. Niet ver van Venetië, in het hart van de Marca Trevigiana: een ideale streek voor de productie van Prosecco. 

Naast de wijnmakerij heeft de familie ook een restaurant "Agriturismo Colli Asolani". Hier serveert men, naast de eigen Prosecco’s, traditionele gerechten uit de regio Veneto.

De geschiedenis van de "Società Agricola Colli Asolani" dateert uit het begin van 1900, toen de overgrootvader Giovanni Bedin begon te werken als een kweker en het verbouwen van zijn eigen wijngaarden.

De huidige eigenaren, ‘i fratelli Bedin’, oftewel de gebroeders Bedin  Enrico, Luigi, Denis en Damiano, hebben het familiebedrijf na 4 generaties geleidelijk getransformeerd van een traditionele boerderij tot een moderne wijnmakerij met 40 hectare wijngaarden.

De delicate Prosecco’s van Bedin zijn veelzijdig, intens en elegant met een aromatisch boeket en fruitige tonen.

http://www.berghorstboswijnen.nl/assortiment - wijnhuis Bedin

Terug »