Berghorst Bos Wijnen

Nieuws

Nieuw in onze wijnkelder:

 I Capitani; een familiebedrijf uit het prachtige Campania, Zuid-West Italië

Net boven de voet van de laars, ca 70 km van Napels en 65 km van de prachtige Almafi kust ligt I Capitani.
De bijnaam ’De Kapitein’ werd zo’n 100 jaar geleden gegeven aan een van de oprichters en Captain of Industry: Florindo Cefalo, oftwel Florindo o’ Capitano. In korte tijd kende iedereen de gezinsleden van Florindo als ’I Capitani’ en was de naam van het bedrijf van de Cefalo familie geboren.

Het land is prachtig, streng door de hete zomers, maar ook vruchtbaar door de vulkanische grond. De witte wijnen komen van de druiven Greco, Fiano en Falanghina en de blauwe druif Aglianico wordt het meest gebruikt voor de rode wijnen. Naast de wijnen produceert de Cefalo familie ook olijfolie en hebben zij een prachtig agriturismo.

Nieuw in onze wijnkelder:
Fiano di Avellino: intens, persistent met tonen van appel en peer. Lekker bij gegrilde vis, vissoep, pasta met pesto, caprese salade en zachte kazen.

Greco di Tufo: Tonen van Rentee appels, bloesem en citrus. Als apéritief, bij (gegrilde) vis, schelpdieren en jonge kazen.

Agliano Guaglione: Een jonge en fruitige wijnen met tonen van rood fruit, viooltjes, balsamico en Mediterrane kruiden. De Agliano Guaglione wordt traditioneel bij pappardelle met zeebaars of risotto met paddenstoelen geserveerd, maar is ook heerlijk bij gegrild vlees, rijpere kazen of visgerechten met een tomatensaus.
 

   

 

Terug »