Berghorst Bos Wijnen

Nieuws

Wijnweetje: Rosé, het ultieme terrasdrankje

 

Toch is de ene rosé de andere niet en kent ook het roze wijntje haar eigen trends. Welke rosé drinken we dit jaar?

Voorheen werden we vooral blij van een klein zoetje in onze wijn - wat de wijnen gemakkelijker drinkbaar en ongecompliceerder maakt -. Nu kiezen we voor meer frisheid en aciditeit; een goede zuurgraad. Die verandering in smaak, komt ook terug in het type roséwijn dat we drinken: minder donker is het devies.

Donkere rosé’s zijn vaak wat zoeter, omdat deze wijnen afkomstig zijn uit warmere regio’s, meer suikers aanmaken en daardoor een rijpere smaak krijgen. Lichtere roséwijnen komen vaak juist uit koelere regio’s en landen, zoals Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk. Een lichte rosé is frisser en fruitiger en daarmee echt een wijn voor warme dagen. Een terrasdrankje bij uitstek!

De ideale serveertemperatuur van lichte rosé is 6-8 graden. 

Terug »