Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Asperge wijnen

De echte liefhebbers hebben weer uitgekeken naar heerlijke asperges! Het mooie lente weer luidt het seizoen in voor het witte goud van onze eigen bodem. Er zijn drie verschillende soorten asperges, je hebt de witte, de groene en de paarse asperges. De witte en de groene asperges zijn de bekendste. Asperges staan bekend om gekookt te eten met botersaus, ham, een gekookt eitje en peterselie. Maar asperges zijn ook goed te combineren met vis of andere vleessoorten. Uiteraard is de manier van bereiding en het garnituur enorm van belang op welke wijn mooi bij het asperge gerecht past.

Kiest u voor de asperges met de hollandaisesaus? Door de romige saus met de smaak van boter vraagt dit ook om een ronde witte wijn, denk hierbij aan een mooie Chardonnay met wat houtrijping of bijvoorbeeld onze Grand Marrenon Blanc. Gaat u de asperges combineren met zalm? Dan kunt u de wijn het best op de zalm afstemmen. Die overheerst de smaak van de asperges en de wijn moet daar voldoende tegenwicht aan bieden. Dit kan met een vollere Pinot Blanc of een Grüner Veltliner. Kiest u voor asperges met lamsvlees, dan is een mooie rosé uit Zuid-Frankrijk zoals de Domaine Merlet, Rosé Grenache-Cinsault een aanrader. Maar een zachte rode Bourgogne Pinot Noir is ook heerlijke combinatie.