Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Nieuws onder de zon

Uiteraard zijn we altijd op zoek naar mooie nieuwe wijnen voor ons assortiment. Hierbij een greep uit onze nieuwe vondsten met natuurlijk het zomerseizoen in het achterhoofd.

 

Wijnhuis Giuliana Vicini, een moderne winery uit de Italiaanse Abruzzen. Twee mooie huiswijnen van de welbekende Trebbiano en Montepulciano maar daarnaast ook de zeer gastronomische wijnen van Cococciola en Pecorino. Breed inzetbaar en een perfecte prijs-kwaliteit verhouding.

 

Alvarinho DR Vinho Verde,  de zomer in het glas… de loepzuivere goudgele Alvarinho van het wijnhuis Agri Roncao uit het prachtige noord Portugal. Heerlijk delicaat en mooi complexe stijl met citrus, tropisch fruit en een verleidelijk prikkeltje.

 

Grand Bosquet, een fijn setje moderne en fruitige huiswijn uit het zuid-westen van Frankrijk. Uit de Tolosan om precies te zijn. Zeer expressieve witte wijn met fris, doordrinkbaar en plezierig karakter. De rode is verfijnd, lekker sappig en boordevol rood fruit.

 

Elbling ‘Kalkstein’, ooit zeer veel aangeplant en erg populair in Duitsland, daarna haast vergeten…. Maar niet door Margarethenhof.. en wat een geluk voor ons! Op enkele, zeer fraaie en steile, percelen hebben ze deze Elbling druif nog aangeplant staan en maken ze er deze super minerale, zuivere en pure ‘Kalkstein’ cuvee van. Echt het ontdekken waard…

 

Merseguera… u weet wel, die inheemse witte druif uit de buurt van Alicante…. Van Bodegas Pinoso hebben we nu de ‘Diapiro’ gemaakt van de inheemse Merseguera druif… Enorm origineel, gastro, iets ziltig, klein bittertje en volle structuur.

 

Nieuwsgierig naar een van deze wijnen of wat we verder nog hebben gevonden? Neem contact op met uw accountmanager!