Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Rosé weer in de top 10

De top-10 meest bestelde drankjes zag er in de eerste week van juni slechts een klein beetje anders uit dan de top-10 in dezelfde week in 2019.  Deze lichte verschuiving in de top-10 kan te maken hebben met de verschuiving van moment van de dag waarop gasten hebben besteld. We zien wel een opvallende stijging van de vraag naar rosé. Vorig jaar viel rosé nog buiten de top-10 en stond het op plek 15. Dit jaar is het het 10e meest bestelde drankje van deze week.

Relatief meer duurdere dranken verkocht
De gemiddelde prijs die in de eerste openingsweek voor een drankje betaald werd, steeg met 3,7% ten opzichte van dezelfde week in 2019. In de periode voor de sluiting van de horeca zagen we al een prijsstijging van 2,8% voor een gemiddeld drankje vergeleken met dezelfde periode in 2019. De stijging van 3,7% komt enerzijds doordat er voor hetzelfde drankje dit jaar meer betaald werd dan vorig jaar. Anderzijds omdat de consument vaker voor duurdere producten heeft gekozen. Er werd bijvoorbeeld in verhouding meer witte wijn gedronken ten opzichte van vorig jaar en minder cola.

Met data sneller grip
Juist in deze onzekere tijden helpt data om beter grip te krijgen op hoe de horeca zich ontwikkelt. Om inzichten zoals deze op een simpele manier bruikbaar te maken voor horecaondernemers heeft Tapp een tool ontwikkeld: de Tapp Horeca Portal. Via deze portal kunnen ondernemers zien hoe hun eigen zaak presteert en inzicht krijgen  in successen in de markt. Het is er onder andere mogelijk prijzen en assortimenten te vergelijken.

Bron: Misset Horeca

 

Maandactie; 12 fles Marrenon Rosé Rosefine + magnum voor €59,95 excl. btw.

Wijnbeschrijving:
Regio: Lubron
Land: Frankrijk
Producent: Marrenon
Druiven: Grenache, Merlot, Syrah

Geur/Smaakomschrijving: Bleke zalmkleur met mooie roze tinten. Deze wijn heeft in de neus fraaie citrustonen met een florale toets, gecombineerd met klein rood fruit. In de smaak aardbeien maar alles in een elegante stijl. Frisheid en delicatesse kenmerken deze rosé met een zachte afdronk.

Opvoeding RVS / Hout: RVS
Advies serveertemperatuur: 8 – 10 °Celsius
Wijn-spijs suggestie: Salades, eendenborst
Alcoholpercentage: 12,50%
Inhoud fles: 0,75 ltr
Kurk/schroefdop: Kurk
Allergenen: Sulfiet