Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Adega de Borba

Alentejo, Portugal

Alentejo in zuid Portugal is afgeleid van Alem -do-Tejo, wat Voorbij de Taag betekent. Het gebied grenst aan de rivier de Taag aan de noordzijde, de Atlantische Oceaan aan de westkant, de Spaanse grens aan de oostzijde en het Algarve gebied aan de zuidkant en is de grootste provincie van het land. De gemeente Borba is gelegen in het hart van de Alentejo op een hoogte van ongeveer 416 meter. Borba ligt in een bijzonder pittoresk gebied met een overvloed aan water en profiteert van een specifiek microklimaat. Het gebied staat bekent om haar marmer wat nadrukkelijk naar voren komt in de huizen, kerken, kloosters en verschillende kunstvormen.

Adega de Borba is een jonge coöperatie (1995) en bezit 2.200 ha; 70% voor de blauwe druivenrassen Aragoñez (ofwel Tempranillo), Trincadeira, Alicante Bouschet en Castelão en 30% voor de witte Arinto, Antão Vaz en Roupeiro.

De typisch Portugese variant van brandewijn heet Aquardente. De naam stamt af van ‘água ardente’ wat ‘vurig water’ betekend. Heerlijk als digestief na een goede maaltijd. De Licoroso is een variant op de bekende Port. De vergisting wordt gestopt door de toevoeging van Aguardente, waardoor de natuurlijke suikers behouden blijven. De wijn krijgt tenslotte een rijping van 5 jaar in houten vaten en na botteling nog eens 6 maanden in de kelders van Adega de Borba. Geweldige combinatie met chocolade desserts of oude kazen!

Wijnen

Adega de Borba, Rossio de Cima Branco
Plezierig glas wijn met veel fruit als peer en citrus. Goede frisse zuren met een sappige struct...
Meer informatie >>
Adega de Borba, Rossio de Cima Rosado
Intense geuren van wild fruit. Een jonge, frisse wijn met een mooie in balans....
Meer informatie >>
Adega de Borba, Rossio de Cima Tinto
Karaktervolle wijn, lekker pittig. Veel smaak van zwart fruit, wat kruiderijen en een tikkie boe...
Meer informatie >>