Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Domaine Charles Frey

Elzas, Frankrijk

Het familie domein, van respectievelijk vader en zoon Dominique en Charles en Frey, is verspreid over 13 hectare wijngaard. Domaine Frey heeft altijd veel aandacht besteedt aan het evenwicht tussen de planten, de bodem en het milieu en in 1997 besloot de familie om te schakelen naar biologische wijnbouw en in 2001 resulteerde dit in het certificaat ‘Biodynamische Landbouw’.
De biologische (of organische) landbouw is erop gericht de gezondheid van mens en milieu te ondersteunen en in stand te houden. Dit betekent geen milieubelastende middelen zoals kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen en staat de planeet aarde centraal. Alles draait om duurzaamheid, bodemvruchtbaarheid en opbrengst op de lange termijn.

Biologisch-dynamische landbouw gaat nog enkele stappen verder en is gebaseerd op de antroposofische principes van filosoof Rudolf Steiner. De natuur wordt gezien als een overal verbonden geheel. Dit uit zich in planmatige vruchtwisseling, organische bemesting, gebruik van kiezel- & kruidenpreparaten en inzet van zaaikalenders. Bij de biodynamische teelt komt tevens een stukje spiritualiteit en astrologie om de hoek kijken: midden in het bedrijf van Domaine Frey staat een natuurstenen fontein. Precies op deze plek kruisen twee ondergronds lopende riviertjes; een plek met extra energie. Het gebouw is hier omheen ontworpen, zodat het symmetrisch het middelpunt is en men dus optimaal gebruik maakt van de natuurlijke krachten.

De biologische Riesling, Pinot Blanc, Pinot Gris en Pinot Noir van Domaine Frey kenmerken zich door een goede balans tussen zuren en suikers. De wijnen bevatten een perfecte frisheid, hebben mineraliteit en complexiteit en zijn loepzuiver.

Wijnen