Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Fattoria Lavacchio

Tosane, Italië

Agriturismo Fattoria Lavacchio is een paradijs! Idyllisch gelegen in de Chianti Rufina in Toscane, rijk aan olijfbomen en wijngaarden. Het ligt boven op de berg van Montefiesole en slechts 18 km van Florence. Altijd een wind die de kans op schimmel in de wijngaard voorkomt. Men werkt op het hele domein op biologische wijze. Op het terrein staat een cederboom van meer dan 250 jaar oud; het symbool van Fattoria Lavacchio. Naast de wijnbouw heeft Fattoria Lavacchio ook een prachtig Agriturismo; landelijk ingerichte hotelkamers en appartementen, een heerlijk zwembad met prachtig uitzicht over de vallei, eigen restaurant en enoteca. Gastronomie en gastvrijheid ten top!
Ongeveer 80% van de wijngaarden is samengesteld uit Sangiovese druivenstokken voor de volle en rijke wijnen van Fattoria Lavacchio. Sinds een aantal jaar maakt men van de Sangiovese ook een unieke wijn zonder gist- of sulfiettoevoeging Puro genaamd. Voor de witte wijn Pachàr (een favoriet van velen!) wordt Chardonnay, Viognier en Sauvignon Blanc gebruikt. De Chardonnay is gedeeltelijk op hout gerijpt.

De Toscaanse dessertwijn Vin Santo (letterlijk heilige wijn vanwege het vroeger gebruik als miswijn) wordt gemaakt van ingedroogde druiven Trebbiano en Malvasia. De druiven worden op een goed geventileerde plaats op stromatten gedroogd. Het sap wordt met de most van de vorige oogst in kleine vaatjes gedaan, waarna het enkele jaren rijpt. Lekker met Cantuccini koekjes!

Wijnen

Fattoria Lavacchio, Oro del Cedro
Volle, krachtige dessertwijn met tonen van rozijnen....
Meer informatie >>
Fattoria Lavacchio, “Fontegalli” Super Tuscan
De diep paarse kleur in het glas verraad de intensiteit van de wijn. In de neus intense geuren ...
Meer informatie >>
Fattoria Lavacchio, Chianti Rufina “Puro”
Geen gist en sulfiet toegevoegd, geen houtrijping maar puur fruit door de RVS opvoeding. Sappig ...
Meer informatie >>