Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Feudo Disisa

Sicilië, Italië

Het wijnhuis ligt in de wijnstreek Monreale, in het noordwesten van Sicilië op een hoogte tussen 350 – 500 meter boven zeeniveau en ongeveer 20 km van de kust van de Tyrreense Zee. Feudo disisa heeft 400 hectare grond, waarvan 150 hectare wijngaarden en 100 hectare olijfboomgaarden.

Feudo Disisa was de eerste wijnmakerij op Sicilië die experimenteerde met het planten van internationale druivenrassen zoals Chardonnay.

De naam Disisa komt van het Arabische woord Aziz, wat Prachtig betekent. Feudo Disisa is een historisch landgoed dat al meer dan 150 jaar eigendom is van een familie Di Lorenzo en duurzame wijnbouw staat hoog in het vaandel bij de familie. Zij produceren alleen premium wijnen en extra vierge olijfolie, exclusief gemaakt van met de hand geoogst landgoed geteeld fruit. Onze distributie gebeurt uitsluitend via gespecialiseerde handelaars en in de horeca. Zij produceren wijnen die de unieke persoonlijkheid van de wijnstreek Monreale uitdrukken, wijnen met een diep aroma en diepjn dte gecombineerd met grote elegantie en frisheid. Dit zie kenmerken van het uitzonderlijke terroir waarvan we de hoeders zijn. Mooie combinatie bij gegrilde lamskoteletten, rib-eyesteak en volle pastagerechten.

Wijnen

Feudo Disisa, “Chara”
Strogeel met groenachtige reflecties. Fruitige tonen, vooral van perziken domineren de neus. In ...
Meer informatie >>
Feudo Disisa, Nero d’Avola
Intense robijnrode kleur met paarse reflecties. In de neus elegante geuren van kersen en aardbei...
Meer informatie >>
Feudo Disisa, “Vuaria”, Nero d’ Avola
De neus is intens met een vleugje pruimen, bramen, kersen en aardbeien. In de mond is hij zacht ...
Meer informatie >>