Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Le Contesse

Veneto, Italië

In de heuvels van Treviso worden sinds de Middeleeuwen uitstekende witte wijnen geproduceerd. Niet raar dat de rechtbank dit gebied in 2009 uitkoos voor de classificatie Prosecco DOCG en DOC:
de Prosecco drank mag alleen uit de provincie Veneto (of Friuli bij DOC) komen en moet 100% van de Prosecco druif (oorspronkelijk Glera genaamd) gemaakt zijn. Elke bubbelwijn die buiten een van deze regio’s wordt geproduceerd, of van andere druiven is gemaakt, zoals bijvoorbeeld een Rosato, mag geen Prosecco heten. Vaak worden deze wijnen aangeduid met Vino Spumante of Vino Frizzante.

Le Contesse bestaat sinds begin jaren ‘70 en bevindt zich aan de voet van de heuvels van de twee D.O.C.G gebieden Conegliano en Valdobbiadene. De naam Le Contesse komt van een van de eerste eigenaressen van het landgoed: Gravin Tiepolo van Venetië.
Davide en zijn vrouw Francesca maken met dit kleine familiebedrijf diverse Prosecco’s van zeer hoge kwaliteit. De Spumantes hebben een mooie, stevige mousse en zijn prettig droog. De Frizzantes zijn vriendelijk en hebben een speciaal afsluitsysteem in de schroefdop waardoor de bubbels, na opening, langer bewaard blijven in de fles. De Hugo (Prosecco gemixed met mineraalwater en vlierbessenbloesem) is een aanrader voor de zoete wijn liefhebbers.

Wijnen

Le Contesse, Frizzante Rosato
Fijne intense neus en een frisse, droge smaak met veel rood fruit van bramen en bessen....
Meer informatie >>
Le Contesse, Prosecco Extra Dry, Piccolo
Een mooie mousse, prettig droog met tonen van lychee en peer. In de afdronk een merkbaar restzoe...
Meer informatie >>