Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Martoccia di Brunelli

Toscane, Italië

Mauro Brunelli en Anna Savini, de eigenaren van de Brunelli Estate, komen beiden uit boerenfamilies van Montalcino. In 1964 verhuisde het gezin naar ‘Brunelli Martoccia’; een kleine boerderij van ongeveer 3 hectare. In 1998 kochten zij, samen met hun zoon Luca, meer land waar ze wijnstokken plantten. Momenteel beslaat de Brunelli Estate 20 hectare grond, waarvan 6 geregistreerd als Brunello di Montalcino DOCG.

De wijngaarden strekken zich uit over de zuidwest kant van Montalcino, tussen de heuvels van Siena aan de Noordzijde en Monte Amiata in het zuiden, op een hoogte van ongeveer 250 meter. Van hieruit worden zij de hele dag blootgesteld aan de zon en eveneens beschermd tegen de koude, noordelijke winden. De Sangiovese druiven verwerven zo een maximale expressie van geur en rijping. Met behulp van teelttechnieken houdt men de opbrengst laag: een effectieve keuze om een grote wijn te verkrijgen.

Tijdens een reis naar Amsterdam is Luca Brunelli gefascineerd geraakt door de elegantie en de kleuren in de portretserie Vrouw van de Nederlandse schilder Kees van Dongen en wilde dit (in een uitgewerkte versie) laten terugkomen in de etiketten op de fles. Elk portret is zorgvuldig bij de betreffende wijn gekozen, zoals de jonge vrouw die een danst op de melodie van de viool van haar bewonderaar bij de Rosso di Moncalcino en de sterke, karaktervolle en sensuele vrouw bij de Brunello di Montalcino.

Wijnen

Martoccia di Brunelli, Brunello di Montalcino
In de geur tonen van tabak, leder, zwart fruit en gedroogde pruimen. Heeft zuurstof nodig om hel...
Meer informatie >>
Martoccia di Brunelli, Poggio Apricale, Rosso Toscana
In de geur kers, specerijen, jeneverbes en een mooie houttoon. Fluweelzachte inzet, jeugdige zur...
Meer informatie >>
Martoccia di Brunelli, Rosso di Montalcino
In de geur kers, specerijen, jeneverbes en een mooie houttoon. Complexe wijn met een fluweelzach...
Meer informatie >>