Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Rocca Maura

Gard/Lirac/Côtes-du-Rhône, Frankrijk

Rocca Maura is de Provençaalse naam van de zwarte rots waarop het Château de Roquemaure gebouwd werd. Het kasteel was ooit de grootste in Languedoc-Roussillon en behoorde toe aan de Franse, Koninklijke familie.

De Vignerons de Roquemaure zijn diep getekend door de Rhône. Er is een grote verscheidenheid aan grondsoorten en het is niet ongewoon om op hetzelfde perceel keien en kleine ronde steentjes (les petits galets roulés), rode aarde én klei aan te treffen. Fundamenteel element voor het grondgebied is de koude en droge wind Mistral; het voorkomt ziektes in de wijngaarden en verfrist de hoge temperaturen in de zomer.

De wijngaarden in Lirac, Côtes-du-Rhône, Côtes-du-Rhône Villages Laudun en Gard beslaan totaal 360 hectare, de helft voor IGP percelen en de andere helft voor A.O.C. en worden door 50 verschillende wijnboeren al generaties lang bewerkt. De A.O.C. kavels worden geplant met Grenache, Syrah, Mourvèdre, Carignan voor rode wijn en Clairette, Viognier, Grenache Blanc, Bourboulenc voor witte wijn. Voor IGP percelen gebruikt men Merlot, Cabernet Sauvignon en Chardonnay.

Wijnen

Rocca Maura, Chardonnay
Deze Chardonnay Reserve wordt gemaakt van streng geselecteerde druiven. De wijn heeft een houtri...
Meer informatie >>
Rocca Maura, Effét Mer Rosé
Bleekroze kleur met in de neus citrus fruit en witte bloemen. Elegant en mooi rond in de smaak m...
Meer informatie >>
Rocca Maura, Effét Mer blanc
In de neus frisse geuren waaronder limoen en grapefruit met de rondheid van de Chardonnay. In d...
Meer informatie >>